dietetyk kliniczny
Absolwentka Akademii Wychowania Fizycznego we Wrocławiu oraz Wyższej Szkoły Medycznej we Wrocławiu. Ukończyła liczne kursy i szkolenia z zakresu dietetyki. Jej główna specjalizacja to przygotowanie kobiet i par do ciąży, prowadzenie dietetyczne kobiet w ciąży, problemy żołądkowo-jelitowe i zaburzenia gospodarki węglowodanowej.
W praktyce dietetycznej jej głównym założeniem jest indywidualne podejście do każdego Pacjenta i pomoc w znalezieniu rozwiązania danego problemu.
Pomaga Pacjentom, którzy zmagają się z:
-
SIBO, IMO,
-
IBS,
-
zapaleniem żołądka,
-
zakażeniem Helicobacter pylori,
-
zakażeniami pasożytniczymi,
-
endometriozą i adenomiozą,
-
zespołem policystycznych jajników,
-
cukrzycą typu 2,
-
insulinoopornością,
-
cukrzycą ciążową, stanem przedrzucawkowym u Pacjentek w ciąży
oraz wieloma innymi schorzeniami, w których dietoterapia stanowi nieodłączny element leczenia.
Autorka e-booków o zdrowych nawykach żywieniowych i przygotowaniu do ciąży.